Grensoverschrijdende ontwikkeling

Bij Harthoud zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen. Afgelopen week reisde een delegatie van zeven Groninger internetbedrijven af naar Roemenië om een bezoek te brengen aan een aantal innovatieve Roemeense internetbedrijven. Harthoud was vertegenwoordigd.

Grenzen verleggen

Innovatie en flexibiliteit staan hoog in het vaandel bij Harthoud. Jezelf verbeteren begint bij het verleggen van je grenzen, dus dat hebben we gedaan. Letterlijk. In totaal zijn er drie Roemeense bedrijven bezocht die gespecialiseerd zijn in het leveren van goed gekwalificeerd IT-personeel. Met hen is er gesproken over verschillende vormen van samenwerking, om zo te ontdekken hoe wij de dienstverlening van Harthoud verder kunnen verbeteren.

Het initiatief voor de reis werd genomen door Robert van den Berg, eigenaar van LinQhost uit Zuidbroek. Hij wilde zijn positieve ervaring met Roemeense bedrijven graag delen met een aantal noordelijke IT-bedrijven, waaronder Harthoud.

Veelbelovende vooruitzichten

De kwaliteit van de bezochte bedrijven en de programmeurs maakten indruk. De bedrijven daar zijn, meer dan hier, gericht op het ontwikkelen van applicaties in diverse programmeertalen. De dienstverlening is specifiek toegespitst op het bieden van programmeercapaciteit. Dat maakt een samenwerking voor heel diverse internetbedrijven interessant.

De eerste indrukken waren zo goed dat er toegewerkt wordt naar een concrete samenwerking en een volgende reis naar Roemenië al gepland is.

bekijk het persbericht of lees het artikel in het Dagblad van het Noorden