Meer rendement uit sportsponsoring door een slimme online applicatie

Clubsponsors met een skybox of business seats investeren aanzienlijk om zich fysiek te verbinden met een sportclub. Het gewenste rendement uit deze investering verschilt per sponsor, maar het is altijd de bedoeling dat de skybox goed gevuld is met relevante connecties of nieuwe relaties. In de praktijk blijkt dit een behoorlijke klus, met als resultaat dat sportsponsors onvoldoende rendement halen uit hun investering. Harthoud ontwikkelde tckl: een online oplossing voor zowel sponsor als club.

Een link met LinkedIn

De basis van tckl is gelegen in het bestaande netwerk van de gebruikers. Daarom is het logisch om uit te gaan van de meest gebruikte website voor het maken en onderhouden van zakelijke netwerken: LinkedIn. Door een koppeling met LinkedIn en informatie toe te voegen over de club van connecties,  kunnen gebruikers van tckl makkelijk hun eigen netwerk uitnodigen voor de wedstrijden waar zij het liefst bij zijn.

Zoeken van connecties moet makkelijk en leuk zijn

Wie wil je meenemen naar een wedstrijd in de skybox? Ga je voor je relaties die je al regelmatig ziet of juist voor mensen die je al te lang niet gesproken hebt? Of voor een hele nieuwe connectie? En voor welke wedstrijd nodig je ze uit? Passen de mensen die je uitnodigt wel bij elkaar? Al deze vragen kunnen het samenstellen van een skybox een behoorlijk omslachtige klus maken.

Wij stelden ons het doel om het samenstellen van een groep een leuk klusje te maken dat makkelijk even tussen de werkzaamheden door gedaan kan worden. Met een minimalistisch formulier kan daarom makkelijk gezocht en gefilterd worden op onder andere skills, functie en geprefereerde voetbalclub.

De reservebank: geen lege stoelen meer

De meeste wedstrijden worden in weekenden gespeeld. Dit is hét moment voor vrijetijdsbesteding, waarvoor zakelijke afspraken vaak moeten wijken. Afzeggingen, soms op het laatste moment, zorgen daarom voor lege stoelen in skyboxen. In tckl is hier rekening mee gehouden door de ‘reservebank’: een lijst van connecties die automatisch worden uitgenodigd zodra iemand afzegt.

Uitnodigen met 1 klik

Gevonden wie je wilt uitnodigen voor een wedstrijd? Met één knop kun je je relatie uitnodigen of op de reservebank plaatsen. De uitgenodigde connectie ontvangt automatisch een mailtje met instructies, van waaruit hij zijn aanwezigheid kan bevestigen of zich kan afmelden. Om zeker te zijn dat iedereen op tijd reageert kan een reactietijd worden ingesteld, waarna de uitnodiging vervalt en de eerste persoon op de reservebank wordt uitgenodigd. Zo is alles strak geregeld vanaf de eerste uitnodiging!

Vind de beste match

Zoek en filter op onder ander functie, skills en geprefereerde voetbalclub. Zo stel je makkelijk en snel een overzicht samen van de beste connecties om uit te nodigen.

Snel en makkelijk uitnodigen

Bekijk iemand zijn informatie en zie voor welke club hij is. Is dit de persoon die je wilt uitnodigen? Met 1 druk op de knop verstuur je een uitnodigen of plaats je de connectie op de reservebank.

Kunnen we ook iets voor jou betekenen?

Geïnspireerd geraakt door deze case? We gaan graag met je in gesprek om samen te kijken naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Toe aan een nieuwe website of benieuwd welke webstrategieën jouw onderneming vooruit zouden helpen? Neem contact met ons op!

Neem contact op